Како што напредува болеста, симптомите често се шират на зглобовите, колената, глуждовите, лактите, колковите и рамената. Во повеќето случаи, симптомите се јавуваат во истите зглобови од двете страни…

Вашиот педијатар

Дали алпинистите добиваат вродени нокти на нозете? Чевлите за качување по карпи се дизајнирани да се вклопат цврсто, токму таму се појавува проблемот. Кога ќе ја ставите ногата во чевли што…

Вашиот педијатар

Колку време трае лумбална пункција? Лумбалната пункција трае околу 30 до 45 минути, но ќе треба да останете да лежите во болница во…

Вашиот педијатар

Локален анестетик се инјектира во долниот дел на грбот за да го вкочани местото на пункција пред да се вметне иглата. Локалниот анестетик накратко ќе боцне додека се инјектира….

Вашиот педијатар

Фондацијата „Мрежа за пристап до пациенти“ нуди финансиска поддршка за лица со РА, покриени со „Медикер“, на кои им е потребна помош за плаќање на џебните трошоци поврзани со десет терапии за модифицирање на болести одобрени од ФДУ ...

Вашиот педијатар

Влажната топлина, како што се топлите бањи, може да помогне во продирањето на топлината во мускулите и може да обезбеди подобро олеснување на болката. Здравствениот работник може да препорача суво…

Вашиот педијатар

Повеќето случаи на остеомиелитис се предизвикани од бактерии стафилококи, типови на бактерии кои најчесто се наоѓаат на кожата или во носот дури и на здрави лица. Микробите можат да влезат ...

Вашиот педијатар

Менингите се мембрани што го покриваат и штитат мозокот и 'рбетниот мозок. Постојат три слоја на менингите: Дура матер, која е најблиску до коската. Арахноид, кој…

Вашиот педијатар

Ако не се лекува, на крајот може да резултира со други проблеми со стапалата и нозете, како што се воспаление и болка во лигаментите на стапалата на стапалото (плантарна…

Вашиот педијатар

Колку долго треба да готвам свинско филе или свинско печење? Правилото за пржено свинско печење е да ги готвите 25 минути по килограм месо…

Вашиот педијатар