Ndërsa sëmundja përparon, simptomat shpesh përhapet në kyçet e dorës, gjunjët, kyçet e këmbëve, bërrylat, ijet dhe shpatullat. Në shumicën e rasteve, simptomat shfaqen në të njëjtat nyje në të dy anët…

Pediatri juaj

A ngjiten alpinistët në thonjtë e këmbëve? Këpucët për ngjitje në shkëmb janë të dizajnuara për t'u përshtatur mirë, dhe këtu lind problemi. Kur vendos këmbën në një këpucë që…

Pediatri juaj

Sa kohë zgjat një birë mesi? Një birë lumbare zgjat rreth 30 deri në 45 minuta, por ju do të duhet të qëndroni të shtrirë në spital për…

Pediatri juaj

Një anestezik lokal injektohet në pjesën e poshtme të shpinës për të mpirë vendin e shpimit para se të futet gjilpëra. Anesteziku lokal do të pickojë shkurt pasi injektohet….

Pediatri juaj

Fondacioni i Rrjetit të Qasjes së Pacientëve ofron mbështetje financiare për individët me RA, të mbuluar nga Medicare, të cilët kanë nevojë për ndihmë për të paguar shpenzimet nga xhepi që lidhen me dhjetë terapi të miratuara nga FDA për modifikimin e sëmundjeve….

Pediatri juaj

Nxehtësia e lagësht, siç janë banjot e nxehta, mund të ndihmojnë në depërtimin e nxehtësisë në muskuj dhe mund të ofrojnë lehtësim më të mirë të dhimbjes. Një ofrues i kujdesit shëndetësor mund të rekomandojë tharjen…

Pediatri juaj

Shumica e rasteve të osteomielitit shkaktohen nga bakteret stafilokoke, lloje të mikrobeve që gjenden zakonisht në lëkurë ose në hundë edhe të individëve të shëndetshëm. Mikrobet mund të hyjnë…

Pediatri juaj

Meningjet janë membrana që mbulojnë dhe mbrojnë trurin dhe palcën kurrizore. Ekzistojnë tre shtresa të meninges: Dura mater, e cila është më afër kockës. Arachnoid, i cili…

Pediatri juaj

Nëse nuk trajtohet, përfundimisht mund të rezultojë në probleme të tjera të këmbëve dhe këmbëve, të tilla si inflamacion dhe dhimbje në ligamentet në shputat e këmbës suaj (shputës…

Pediatri juaj

Sa kohë duhet të gatuaj fileton e derrit ose rosto derri? Rregulli i përgjithshëm për pjekjet e derrit është t’i gatuani 25 minuta për kilogram mish…

Pediatri juaj